Súlyos balesetet szenvedett

Száz métert zuhant egy magyar férfi a Magas-Tátrában

Súlyos balesetet szenvedett vasárnap egy magyar turista a Magas-Tátrában a Vörös-torony-hágónál (Priecne sedlo).

2011.06.13 13:46MTI

A tátrai hegyi mentőszolgálat (HZS) honlapja szerint a magyar turista mintegy száz métert zuhant a hágónál, s ennek következtében súlyos fej-, hát- és medencesérüléseket szenvedett.

Az erős széllökések miatt a légi mentők helikoptere nem tudott felszállni, ezért a hegyi mentőszolgálat négy hivatásos és négy önkéntes mentője indult a sebesült férfi keresésére.

A magyar turista súlyos sérülései ellenére eszméleténél volt és kommunikált a mentőkkel, akik először a Téry-menedékházhoz szállították. Mivel azonban az időjárási feltételek nem javultak, s továbbra sem tudták igénybe venni a mentőhelikoptert, így végül a sérült turistát egészen a Tarajkáig (Hrebienok) vitték, ahonnan mentőkocsival szállították kórházba.

A mentőakció mintegy hát óráig tartott. A magyar férfi abban az övezetben szenvedett balesetet, ahol jelenleg még túrázási tilalom van érvényben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.