A Dolomitokban érte a baleset

Meghalt egy magyar hegymászó Olaszországban

Életét vesztette vasárnap egy magyar hegymászó az olasz Dolomitokban, a Sella-tornyoknál, Bolzano és Trento provinciák határán.

2010.07.11 18:56MTI

A magyar férfi csoportos kiránduláson - magashegyi túrán - vett részt, amikor délután négy óra tájban a tengerszint feletti 2300 méteres magasságban, egyelőre nem világos körülmények között elvétett egy lépést, a mélybe zuhant és szörnyethalt a sziklákon.

A rövid időn belül helikopterrel a helyszínre érkezett olasz hegyi mentők már nem tudtak segíteni. A baleset körülményeit a csendőrség vizsgálja.

A Sella a Dolomitok egyik leglátványosabb és legmonumentálisabb hegycsoportja: a sziklamászók mellett a túrázók paradicsoma is, akik elé látványos via ferrata útvonalakon tárul a hegyek szépsége.

A via ferrata csaknem alpinizmus: olyan sziklafalakon vezető útvonalakat jelöl a kifejezés, ahol létrák, hidak és előre kialakított fogások segítik az előrejutást. Kiépített sziklamászó utakról van szó. A Sella ferrátái azonban nem kezdőknek valók, hanem már tapasztalt magashegyi túrázóknak.

Az ilyen túrákhoz szükséges egyszerű felszerelést általában a szervező irodák biztosítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.