Erőszakba torkollott az első spliti melegfelvonulá

Szétverték a szélsőjobbosok a horvát melegeket

Erőszakba torkollott az első spliti melegfelvonulás szombaton: az Adria-parti városban huligánok és szélsőjobboldaliak támadtak rá a homoszexuálisok menetére, jóllehet a rendőrség nagy erőket vezényelt a helyszínre, hogy szavatolja a biztonságot.

2011.06.11 23:07MTI

A csetepatéban öt felvonuló és három újságíró súlyosan megsérült. A rendőrség 81 embert állított elő. A melegfelvonulás idején 500 rendőr ügyelt a biztonságra, és egy helikopter is a segítségükre volt. A kikötő környékén azonban a felvonulás ellenzői gyűltek össze, helyszíni beszámolók szerint több ezren voltak. Palackokat, köveket, petárdákat, tojást és cserepes virágokat is hajigáltak a menet résztvevőire. Az erőszakcselekmények miatt a szervezőknek félbe kellett szakítaniuk a város első melegfelvonulását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.