Róma bizonyítékokat gyűjt

Az olasz külügyminiszter szerint Kadhafi bevándorlókkal torol

Az olasz külügyminiszter közölte: Róma bizonyítékokat gyűjt annak igazolására, hogy sok esetben Moammer el-Kadhafi rezsimje kényszeríti a bevándorlókat a Földközi-tengeren való veszélyes átkelésre.

2011.06.06 15:40MTI

Franco Frattini szerint a tripoli vezetés célja, hogy bosszút álljon Európán a NATO légitámadásai miatt. A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság ügyészeinek pedig elegendő bizonyíték áll a rendelkezésére ahhoz, hogy közbelépjenek.

"Emberiesség elleni bűntettel állunk szemben" - fogalmazott az olasz külügyminiszter a Corrierra della Sera olasz napilapnak adott interjúban. Frattini elsősorban azt kifogásolta, hogy Európa "mennyiségi szempontból" tekint ezekre a tragédiákra ahelyett, hogy a balesetek emberi jogi dimenzióit vizsgálná. 
   
A Kadhafi rezsimje elleni tüntetések februári kezdete óta migránsok tízezrei indultak el Olaszország partjai felé, közülük több százan vesztek a tengerbe. Legutóbb kétszáz bevándorlónak veszett nyoma, mikor hajójuk múlt hét csütörtökön elsüllyedt az észak-afrikai partoknál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.