Oroszország aggódik

Jemen: "minden polgárháborúk legrettenetesebbike"

Oroszországot aggasztja a jemeni polgárháború, és felszólította az arab országot, fogadja el az Arab-öböl menti monarchiák közvetítésével kidolgozott béketervet.

2011.06.04 17:40MTI

"Ez nem egyszerűen polgárháború, ez minden polgárháborúk legrettenetesebbike" - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton a dél-ukrajnai Odesszában, ahol az orosz-ukrán államközi bizottság egyik albizottságának az ülésén vett részt.
   
Lavrov párbeszédre szólította fel valamennyi érdekelt felet, és szorgalmazta, minél előbb írják alá az Öböl menti Együttműködési Tanács közvetítésével kidolgozott béketervet, amely büntetlen távozást biztosítana a hatalomból az országot 33 éve irányító Ali Abdalláh Száleh elnöknek.
   
Egy meg nem nevezett diplomáciai forrás szerint Oroszország azt tervezi, hogy kimenekíti valamennyi Jemenben tartózkodó állampolgárát.
   
Lavrov közölte: Moszkva kész felújítani a "Dnyeszter melléki Köztársaság", a többségében orosz ajkúak lakta szakadár moldovai terület helyzetének politikai rendezését célzó tárgyalásokat. A miniszter közölte: Moszkva támogatja, hogy a kérdést Moldova területi épségének tiszteletben tartásával, illetve a Dnyeszteren túli terület különleges politikai státusának a biztosításával rendezzék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.