Súlyos állapotok az elnöki támadás után

Ezrek menekülnek Jemen fővárosából

Ezrek menekültek el a jemeni fővárosból szombaton egy nappal az után, hogy az elnöki palotát támadás érte, s Ali Abdalláh Száleh államfő is megsebesült.

2011.06.04 12:16Sós Éva

A helyi hírügynökség jelentése szerint Szaúd-Arábiába szállították kórházi kezelésre a jemeni vezetés pénteken megsebesült négy tagját, köztük az elnök súlyos állapotban lévő biztonsági főtanácsadóját, a miniszterelnököt és a parlament két vezetőjét.

A palota mecsetjébe a pénteki ima közben csapódott be egy gránát. A könnyebben megsebesült államfő az éjjel rövid hangüzenetben erősítette meg, hogy jól van, s törzsi ellenségeit tette felelőssé a támadásért.

Száleh erői azóta megtorló támadást intéztek a Szádek al-Ahmar sejk vezette törzsi szövetség vezetőinek házai ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.