Robbanás egy iraki mecsetben

Pokolgép szaggatta darabokra az imát

Tizenkét ember veszítette életét a Bagdadtól északra fekvő Tikrítben, miután pokolgép robbant egy szunnita mecset közelében pénteken.

2011.06.03 14:36MTI

A detonációban legkevesebb huszonöt ember megsebesült - közölték nevük elhallgatását kérő iraki rendőrségi és kórházi források.
   
Ellentmondásos információk érkeztek azzal kapcsolatban, hogy a robbantás öngyilkos merénylő tette volt-e, és az sem tisztázott, hogy a pokolgép az imaházon belül vagy azon kívül lépett működésbe.
    
A mecset abban a palotanegyedben található, amelyet Szaddám Husszein egykori iraki diktátor-elnök uralma alatt építettek. Tikrít a néhai államfő szülőhelye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.