Kerékpárra szerelték a pokolgépet

Robbanás rázta meg Isztambul európai részét

A CNN-Türk hírtévé szemtanúkra és a rendőrségre hivatkozva közölte: robbanás történt csütörtökön Isztambul európai részén, Etiler üzleti és lakónegyedben, hét embert sebesítve meg.

2011.05.26 11:02MTI

A detonáció reggel kilenc óra körül, a csúcsforgalom vége felé következett be a nagyváros egyik főútvonalán lévő buszmegállónál, egy nagy bevásárlóközpont és egy rendőriskola közelében. Több mentőautó sietett a helyszínre, a rendőrség pedig lezárta a környéket esetleges újabb robbanástól tartva. Tűzszerészek is kiérkeztek.
   
Hüseyin Capkin városi rendőrfőnök nem sokkal később azt mondta újságíróknak, hogy egy elektromos kerékpárra szerelt, közepes méretű pokolgép robbant fel a rendőriskola közelében, és hogy a sebesültek egyikének sem súlyos az állapota. A rendőrség gyakori célpontja szélsőséges elemek merényleteinek Törökországban.
   
A CNN-Türk úgy tudja, hogy a pokolgép éppen egy autóbusz elhaladásakor lépett működésbe, betörve annak hátsó ablakát, és megsebesítve több hátul utazót. A NTV hírtelevízió szerint egy rendőr is van a sebesültek között.
   
A merénylet elkövetőjeként még senki sem jelentkezett, de az ország délkeleti részén autonómiára törekvő kurd lázadók több robbantást is végrehajtottak Isztambulban az elmúlt év folyamán. Bebörtönzött vezérük még több erőszakos akcióra figyelmeztetett, amennyiben tárgyalási követeléseiknek június 12-e után sem tesznek eleget a hatóságok. Június 12-én parlamenti választásokat tartanak Törökországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.