Ismét támadni fog Észak-Korea?

Szöul nem "esedezett" és nem is szivárogtatott

Dél-Korea tagadta csütörtökön, hogy "esedezett" volna egy kétoldalú csúcstalálkozóért Észak-Koreával, valamint hogy egy titkos összejövetelen kiszivárogtatta a tervezett találkozó részleteit.

2011.06.02 12:08MTI

Hjun In Tek országegyesítési miniszter szerint a találkozó fő célja az lett volna, hogy bocsánatkérést és biztosítékot kapjanak Phenjantól: nem ismétlődik meg a tavalyi támadás, amely az elmúlt évek legsúlyosabb feszültségét okozta a félszigeten.
   
Szerdán a nagy hatalmú phenjani bizottság azonban elállt a tárgyalásoktól, mondván, hogy a szöuli kormány előzetes információkat közölt a sajtóval, illetve elferdítette a tervezett pekingi csúcstalálkozóval kapcsolatos részleteket.
   
Észak-Korea mintegy száz ágyúlövést adott le tavaly november 11-én a dél-koreai Jonpjong-szigetre, ahol számos épület lángba borult. A támadásban két dél-koreai katona és két civil meghalt, 18 ember - 15 katona és 3 polgári lakos - megsebesült. Az akciót Dél-Korea mintegy 80 tüzérségi lövedékkel viszonozta, Észak-Korea azonban ragaszkodott álláspontjához, miszerint Szöul tüzelt először.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.