A városháza továbbra sem távolítja el

Feljelentést tettek a magyarságot sértő tábla miatt a kolozsvári ügyészségen

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést pénteken a kolozsvári ügyészségen az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) a Mátyás-szoborcsoport elé hétfőn elhelyezett, a magyarságot sértő idézetet tartalmazó tábla ügyében.

2011.05.27 15:26MTI

Gergely Balázs, az EMNT közép-erdélyi regionális elnökének pénteki közleménye szerint a törvény értelmében ezt a lépést a kolozsvári Polgármesteri Hivatalnak kellett volna megtennie. A magyar szervezet azért tett feljelentést, mert az ismeretlen tettesek hivatalos engedély nélkül helyezték el a táblát a Mátyás-szoborcsoport előtt.
   
A kolozsvári városháza annak ellenére sem hajlandó eltávolítani a szobor előtt hétfőn megjelent bronztáblát, hogy a kulturális minisztérium erre felszólította Sorin Apostu polgármestert. Apostu továbbra is kitart amellett, hogy a tábla elhelyezése törvényes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.