El Tocayo

Elfogták a mexikói Öböl-kartell egyik vezérét

Elfogta az Öböl-kartell egyik vezérét, az "El Tocayo" (Névrokon) ragadványnéven emlegetett Gilberto Barragánt a mexikói rendőrség.

2011.05.21 09:03MTI

Barragánra ötmillió dolláros vérdíjat tűzött ki a DEA, az amerikai drogellenes ügynökség.

A 41 éves drogbáró a mexikói belügyi tárca pénteki közlése szerint az amerikai hatóságok által leginkább keresett tíz drogkereskedő között szerepel, aki ellen számos per is folyamatban van az Egyesült Államokban.

A hatóságok bejelentése szerint Barragánt Reynosa városában - Tamaulipas állam északi részén -, egy rancson fogták el, két társával együtt, amikor éppen születésnapját ünnepelte (1970. május 19-én született).

Ramón Eduardo Pequeno, a mexikói belügyi tárca drogellenes osztályának vezetője kijelentette, hogy a drogbáró elfogásakor "egyetlen lövés sem dördült el", de rendőrök egy gépkarabélyt és három pisztolyt is lefoglaltak, rengeteg tárral.

Pequeno szerint Barragán az Egyesült Államokba irányuló csempészakciókért felelt, illetve hatáskörébe tartozott az Öböl-kartell befolyási övezetének védelme a rivális Los Zetas kartell támadásaival szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.