Mi a halál oka?

Öngyilkos lett egy afgán fogoly a guantánamói börtönben

Öngyilkos lett egy afgán fogoly a guantánamói börtönben - közölte az amerikai hadsereg déli parancsnoksága helyi idő szerdán egy közleményben.

2011.05.19 09:20MTI

A Kuba területén lévő amerikai támaszponton kialakított börtönben egy rutinellenőrzés során találták a padlón fekve, életjelek nélkül a 37 éves afgán férfit, akinek az újjáélesztésével is megpróbálkoztak, sikertelenül.

A katonai parancsnokság közleménye szerint az Inajatallah nevű fogoly - akit azzal vádoltak, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tagjaként terrorcselekmények tervezésében vett részt - önkezével vetett véget életének.

Az afgán férfi - akit még 2007 szeptemberében szállítottak a fogolytáborba - a nyolcadik guantánamói fogoly, aki a 2002-óta, az amerikai haditengerészeti bázison a külföldi terroristák fogva tartására létesített börtönben halt meg. Korábban öten öngyilkosak lettek, két fogoly pedig természetes halállal halt meg.

Guantánamón az elmúlt kilenc év során összesen 779-en raboskodtak, az itt őrzött foglyok száma jelenleg 171.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.