Kézigránáttal gyilkolt

Bűnösnek vallotta magát egy gyerekkatona Guantanamon

Öt, terrorizmussal összefüggő vádpontban vallotta magát bűnösnek - vádalku keretében - hétfőn a guantánamói amerikai támaszponton lefolytatott bírósági eljárás során a kanadai állampolgárságú Omar Khadr.

2010.10.25 17:28MTI

A 24 éves Khadr, akit 15 évesen ejtettek foglyul Afganisztánban, annak fejében, hogy lerövidítik a szabadságvesztését, elismerte, hogy az al-Kaidával szövetkezett és hogy kézigránáttal kioltotta egy amerikai katona életét.

Az ítélet kihirdetése előtt a bíró tisztázni kívánja: a vádlott tisztában van-e azzal, hogy a vádalku megkötésével lemondott a fellebbezés jogáról. A vádalku részleteit nem hozták nyilvánosságra, de sajtóértesülések szerint Khadrnak további egy évet kell majd letöltenie Guantánamón, további hetet pedig Kanadában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.