"A munka szabaddá tesz"

Helyreállították a hírhedt Auschwitz-feliratot

A lengyelországi emlékhelyen bejelentették: helyreállították az egykori auschwitzi koncentrációs tábor 2009-ben ellopott hírhedt "A munka szabaddá tesz" feliratát.

2011.05.18 17:16MTI

A lengyelországi egykori német koncentrációs tábor bejárata fölött lévő "Arbeit Macht Frei" feliratot 2009 decemberében lopták el: mint a nyomozás kiderítette, egy svéd neonáci megrendelésére.

A fém feliratot három nappal később Lengyelország másik szegletében találták meg, feldarabolt és meglehetősen megrongált állapotban. A restaurátorok másfél év alatt állították helyre, addig a felirat másolata függött a bejáraton.
   
Az emlékhely munkatársai közölték, hogy az eredeti feliratot a későbbiek folyamán valószínűleg egy most még épülőfélben lévő kiállítási csarnokba viszik át, bár a végső döntést még nem hozták meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.