Vállalni fogja "történelmi felelősségét"

A holokausztért viselt felelősségről beszélt a német elnök Auschwitzban

Németország a jövőben is vállalni fogja "történelmi felelősségét" a nácik által elkövetett bűncselekményekért és a holokausztért - jelentette ki a német elnök csütörtökön az egykori auschwitzi koncentrációs tábor helyszínén, a tábor felszabadításának 66. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen

2011.01.27 17:39MTI

A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján Christian Wulff lengyel kollégájával, Bronislaw Komorowskival együtt koszorúzta meg a Kivégzések Falát, és volt foglyokkal együtt vonult át a tábor hírhedtté vált, "Arbeit macht frei" feliratú kapuján.

A két politikus ezután a megemlékezés fő helyszínére, a három kilométerre lévő, egykori birkenaui haláltáborba ment, ahol zsidók, cigányok és más foglyok százezreit semmisítették meg a II. világháború idején.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.