Az ártatlanság vélelme

"Valóban nagy szoknyabolond hírében állt Strauss-Kahn"

Valóban nagy szoknyabolond hírében állt Dominique Strauss-Kahn, de hatalmas különbség van kicsapongó életmódja és azon vádak között, amelyeket felhoztak ellene az amerikai hatságok - jelentette ki szerdán egy rádiónyilatkozatban Elisabeth Guigou volt szocialista párti igazságügyi miniszter.

2011.05.18 12:20MTI

Guigou, aki több kormányban is minisztertársa volt Strauss-Kahnnak, felidézte: mindenki tudta, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szombaton New Yorkban őrizetbe vett vezérigazgatója élénken érdeklődik a nők iránt. De nagy a különbség e között és egy szexuális bűncselekmény elkövetése között, amelyet nyilvánvalóan különösen szigorúan büntetni kell - vélekedett a volt miniszter, jelenleg parlamenti képviselő.

Guigou utalt rá, hogy Strauss-Kahn felvállalta életmódját és felesége is tudott dolgairól, de azok a vádak, amelyeket felhoztak ellene nagyon súlyosak, és ez nagy különbség.

Guigou volt az első szocialista politikus, aki Strauss-Kahn személyiségének erről az oldaláról nyilatkozott nyilvánosan azóta, hogy az IMF-vezető körül a mostani helyzet kialakult. A szocialisták mindeddig meglehetős fenntartásokkal vélekedtek az ügyről az ártatlanság vélelmét hangsúlyozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.