A kellő idő

Bebuktatja az IMF a szexbotrányba gubancolódott Strauss-Kahnt?

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) nem lépett érintkezésbe vezérigazgatójával Dominique Strauss-Kahn szombati New York-letartóztatása óta, de úgy véli, hogy fontos lenne, ha erre "a kellő időben" sor kerülne - jelentette ki kedden az IMF egyik szóvivője.

2011.05.18 08:17MTI

Korábban a Reuters brit hírügynökség két IMF-forrást is idézett, s közlésük szerint a kormányzótanács tervezi a kapcsolatfelvételt a szexuális bűncselekményekkel megvádolt, s a hírhedt New York-i Rikers Island börtönbe került Strauss-Kahnnal, hogy tájékozódjon: mi a szándéka a jövőben, a vádak nyomán posztjának megőrzését vagy feladását tervezi.

A kormányzótanácsnak joga van elmozdítani posztjáról a vezérigazgatót, de a brit hírügynökség által idézett egyik forrás szerint az "ideális" az lenne, ha Strauss-Kahn maga mondana le, de ezt a véleményt a másik forrás szerint nem osztja egyöntetűen a tagországokat képviselő testület 24 tagja.


Hétfőn kiadott közleményében az IMF még csak arról adott hírt, hogy "figyelemmel kíséri" a Dominique Strauss-Kahn ügyével kapcsolatos eseményeket. Ez az írásos közlemény azután született, hogy hétfőn az IMF kormányzótanácsa tájékoztatót hallgatott meg vezérigazgatója letartóztatásáról, az ellene felhozott vádakról. A "szóbeli" tájékoztatást John Lipsky ügyvezető vezérigazgató és Sean Hagan jogtanácsos tartották a testület számára.

A rendőrség egy szállodai szobalány ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel, nemi erőszak kísérletével és törvénytelen fogva tartással vádolja az IMF vezetőjét. Strauss-Kahnt bűnössége esetén az első két vádpont mindegyikéért, külön-külön 15-től 20 évig, a harmadikért pedig 3 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.