A New York-i Rikers Island börtönbe szállították

Az IMF kormányzótanácsa "figyelemmel kíséri" Strauss-Kahn ügyét

Az alap, miután hétfőn az IMF kormányzótanácsa tájékoztatót hallgatott meg vezérigazgatója letartóztatásáról, az ellene felhozott vádakról, közleményében közölte: a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "figyelemmel kíséri" a Dominique Strauss-Kahn ügyével kapcsolatos eseményeket.

2011.05.17 07:37MTI

Strauss-Kahnt a hétvégén nemi erőszak kísérletének gyanújával letartóztatták New Yorkban, majd vád alá helyezték.
        
"Az IMF és a kormányzótanács továbbra is figyelemmel kíséri az eseményeket" - jelezte Caroline Atkinson IMF-szóvivő a közleményben, amelyből az is kiderült, hogy a "szóbeli" tájékoztatást John Lipsky ügyvezető vezérigazgató és Sean Hagan jogtanácsos tartották a testület számára.
   
A luxusszállodákhoz szokott Strauss-Kahnt  hétfőn este átszállították a hírhedt New York-i Rikers Island börtönbe, miután a bíró megtagadta óvadék ellenében való szabadlábra helyezését. 
    
A rendőrség egy szállodai szobalány ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel, nemi erőszak kísérletével és törvénytelen fogva tartással vádolja az IMF vezetőjét. Strauss-Kahnt bűnössége esetén az első két vádpont mindegyikéért, külön-külön 15-től 20 évig, a harmadikért pedig 3 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.