A hat gyanúsítottból három még szabadlábon van

Floridai imámokat vettek őrizetbe a pakisztáni tálibok támogatása miatt

Őrizetbe vettek szombaton az Egyesült Államokban három pakisztáni születésű amerikai állampolgárt, közöttük két floridai mecset imámját. Azzal vádolják őket, hogy pakisztáni tálibokat pénzelnek és támogatnak.

2011.05.14 19:40MTI

A három őrizetbe vett férfi azon hat gyanúsított között van, akiket "Pakisztánban és a pakisztáni tálibok által másutt elkövetett emberölések, emberrablások és csonkítások elősegítésével" vádolnak.
   
Floridai igazságügyi illetékesek és helyi FBI-ügynökök akkor jelentették be a vádemelést, amikor Oszama bin Laden pakisztáni megölése miatt amúgy is feszült az amerikai-pakisztáni viszony.
   
A pakisztáni parlament szombaton elítélte az al-Kaida terrorhálózat vezetőjének megölésével végződött amerikai kommandós támadást, és  az Egyesült Államokkal való kapcsolatok felülvizsgálatát szorgalmazta.
   
Két vádlottat Dél-Floridában, harmadik társukat pedig Los Angelesben vették őrizetbe. A másik három gyanúsított továbbra is Pakisztánban él és szabadlábon van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.