Műveinek publikálását is ellenzik

A kínai hatóságok nem engednek Ausztráliába egy rendszerbíráló írót

A rendezvény szervezői közölték: a kínai hatóságok megtiltották egy rendszerbíráló írónak, hogy részt vegyen egy ausztráliai irodalmi fesztiválon, s eltanácsolták attól is, hogy külföldön jelentesse meg műveit.

2011.05.09 08:18MTI

A kínai hatóságok nem engedélyezték Liao Ji-vunak (Liao Yiwu), hogy elhagyja az országot, s részt vegyen a Sydneyi Írók Fesztiválja nevű rendezvényen, ahol előadta volna saját műveit. Chip Rolley, a fesztivál művészeti vezetője sajnálkozásának adott hangot a kínai hatóságok döntése miatt.

Megdöbbenéssel fogadta azt, hogy Peking ráadásul az író műveinek külföldi publikálását is rossz néven veszi. Rolley szerint leginkább az aggasztó, hogy a kínai hatóságok megfosztják Liao Ji-vut legalapvetőbb jogától, a véleménynyilvánítás szabadságától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.