A miniszter lemondását követelték

Bakuban tüntettek az iskolai fátyolviselés tilalma ellen

Azerbajdzsán fővárosában több százan tüntettek pénteken a muzulmán fátyol iskolai viselésének tilalma ellen.

2011.05.06 21:31MTI

A hívők a bakui oktatási minisztériumnál gyűltek össze, és "Allah nagy!" kiáltások közepette a miniszter lemondását követelték a rendelet miatt. Néhányan köveket is dobáltak, mire a botot használó rendőrség feloszlatta a tüntetést. A biztonsági ügynökök rátámadtak a sajtó tudósítóira is, és néhány fotósnak elvették a fényképezőgépét.
   
A minisztérium azzal az indokkal tiltotta be a fátylat, hogy Azerbajdzsán világi állam, és ez a ruhadarab amúgy sem része az iskolai egyenruhának. Az Iránnal határos országban sok hívő az emberi jogok megsértéseként fogta fel az intézkedést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.