Bővülhet a terroristák névsora

Valóságos kincsesbánya az abbotábádi házban lefoglalt hardver

Az Oszama bin Laden búvóhelyéül szolgáló abbotábádi házat átfésülő amerikai kommandósok olyan adathordozókra bukkantak, amelyeknek "kimazsolázása" még nagyobb horderejű következményekkel járhat az iszlamista terrorista szervezetre.

2011.05.06 17:05MTI

A SEAL kommandó tagjai öt számítógépet, tucatnyi merevlemezt, mintegy száz diszkettet, DVD-t és pendrive-ot foglaltak le és vittek magukkal. "Nagyon meglepődnék, ha ezek nem bizonyulnának aranybányának a számunkra" - jelentette ki John McLaughlin, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) korábbi igazgatóhelyettese. A nyomozók arra számítanak, hogy az adathordozók segítségével információhoz jutnak az al-Kaida további tagjainak hollétéről és esetleges merénylettervekről.
   
Már néhány nappal az abbotábádi rajtaütés után fény derült arra, hogy a terrorszervezet 2010 februárja óta merényleteket tervezett az Egyesült Államok területén közlekedő vasúti szerelvények ellen. A robbantásokat szeptember 11-ére akarták időzíteni, a 2001. évi washingtoni és New York-i terrortámadások tízedik évfordulójára. Kérdéses viszont, mennyire előrehaladott stádiumban vannak a tervek.
   
Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter arra számít, hogy a lefoglalt adathordozók révén újabb terrorgyanús egyének kerülnek az amerikai hatóságok látókörébe. Ennek nyomán pedig további nevekkel bővülhet a terroristák névsora - hangoztatta Holder egy szenátusi meghallgatáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.