Alapítóatya Főzet

Ale-ni fog: feltámasztják George Washington sörét

Alapítóatya Főzet - ez a neve annak a sörnek, amely George Washingtonnak, az Egyesült Államok első elnökének receptje alapján készül.

2011.05.06 09:57MTI

A kézírásos recept a New York-i Közkönyvtár tulajdonában van, a könyvtár pedig összeállt a Coney Island szeszfőzdével Washington sörének "feltámasztására".

Mi az ott a nyergen, George?


A szándék az, hogy az itallal is megünnepeljék a könyvtár fennállásának 100. évfordulóját. Mindössze 25 gallonnyit - szűk 80 liternyit - főznek belőle.

Kereskedelmi forgalomba nem kerül a nedű, ám az érdeklődők megkóstolhatják május 18-án egy manhattani ivóban, továbbá a május 23-i könyvtári ünnepségen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.