A középkori harcosok kedvelt itala volt

Újra népszerű a mézsör

A középkori harcosok kedvelt itala népszerű lett Amerikában: a sokáig mostoha sorsú alkoholfajta eladásai megháromszorozódtak az elmúlt évtizedben.

2011.01.11 12:11mult-kor.hu

Az ital eredete az ókori Kínába, egészen i.e. 7000-ig megy vissza, ám a legtöbben a germán-angolszász hőskölteményekből, így például a Beowulfból, vagy Chaucer Canterbury meséiből ismerhetik.

Az alkoholfajta reneszánszát A gyűrűk ura és a Harry Potter-könyvek illetve filmek népszerűsége hozta magával - vélik a szakértők, akik szerint ezen művek felnőtt fogyasztói általában fogékonyak az olvasott-látott italok megkóstolására is.

A viszonylag alacsony alkoholtartalmú ital - amelyet magyarul márc, vagy méhsör néven is ismernek – korábban mindenhol széles körben elterjedt volt.

Az italféle Magyarországon is népszerű volt, ám az 1800-as évek óta általában csak a skandináv és angolszász országokban fogyasztották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.