Ciao Papa!

A II. János Pál söröző boldoggá avatás miatt zárva

A fiatalok lesznek a főszereplői II. János Pál boldoggá avatásának. A Karol Wojtyla huszonhét éves pápasága alatt felnőtt pápafiúk az első sorban lesznek a Szent Péter téri szertartáson.

2011.04.30 12:11MTI

A magukat Papa boysnak nevező pápafiúk a kétezerben Rómában rendezett ifjúsági világtalálkozón alakultak meg, és attól kezdve mindenhova elkísérték a világjáró pápát. II. János Pál utolsó óráiban a Szent Péter téren imádkoztak, és a boldoggá avatásán is ugyanitt lesznek.

"Karizmatikus személy volt, minden tekintet rá szegeződött, mégis amikor veled szemben állt, érezted, hogy számára te vagy a fontos"- emlékezett a pápafiúk elnöke, a 39 éves Daniele Venturi.

Elmondta, hogy a II. János Pál halálakor - 2005. április 2-án - jelen levő fiatalok tizennyolcezer üzenetet hagytak a Szent Péter téren. Ezekből ezerötszáz olvasható a boldoggá avatásra megjelent Ciao Papa! (Szia Pápa!) című könyvben.


A boldoggá avatásra már tizenkétezer olasz és külföldi pápafiú érkezett Rómába. A város utcáit ellepte a fiatalok és gyerekek színes és vidám tömege. A pápafiúk átlagéletkora tizennyolc év: közöttük vannak azok, akik II. János Pál pápasága alatt nőttek fel, azok, akik halálakor még gyerekek voltak és azok, akik 2005 után születtek és a János Pál nevet kapták, de van hetven év feletti Papa boy is. XVI. Benedek pápát is kísérik: minden szerdai audiencián a Vatikánban vannak.

"II. János Pál boldoggá avatása számunkra ünnep. A szentmisén azt fogjuk skandálni, hogy Wojtylát avassák rögtön szentté"- hangoztatta Venturi. Hozzátette: a szertartáson résztvevő milliós tömegből mindenki szent lesz, mivel ott van, átéli és el is meséli majd az élményt.

"Ha csak arra jó, hogy elgondolkodnak és eggyel kevesebb mobiltelefon vásárolnak, már megérte" - fogalmazott.

Ünnepelnek a II. János Pálról elnevezett, tavaly nyitott római katolikus sörözőben is, ahova az alkalomra öt láda cseh sör érkezett a pilseni püspök áldásával. A pub szombat-vasárnapra lehúzta rolóit "Boldoggá avatás miatt zárva!" feliratú táblával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.