Füstöt és hamut bocsát ki

Nagyobb kitörés előtt állhat az ecuadori Tungurahua vulkán

A quitói geofizikai intézet közölte: feltehetően jelentősebb kitörés előtt állhat az április 20-a óta kőzettörmeléket, füstöt és hamut kibocsátó ecuadori Tungurahua vulkán.

2011.05.02 11:22MTI

A vulkán napok óta hamuesővel borítja a közeli településeket, a több centiméteres hamuréteg már az emberek és az állatok egészségét veszélyezteti.

Az iskolákban szünetel a tanítás, és a helyieket felszólították, hogy zárják be házuk ajtajait és ablakait. A legnagyobb kárt az állattenyésztők szenvedik, jószágaik ugyanis nem tudnak legelni - közölte az El Comercio című helyi lap vasárnapi száma.
   
A fővárostól, Quitótól mintegy 130 kilométerre délre található, több mint ötezer méter magas sztratovulkán 1999 óta újra aktív. Öt évvel ezelőtt heten vesztették életüket erősebb kitörései következtében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.