Szüneteltették a tűzszünetet

Thaiföld-Kambodzsa: újabb tűzszünet a két fél között

Újabb tűzszünetet kötött egymással pénteken Thaiföld és Kambodzsa egy nappal azután, hogy a két fél megegyezett ugyan a harcok beszüntetéséről, de néhány órával később már fel is borult az egyezség.

2011.04.29 16:16MTI

A  tűzszünet hírét a kambodzsai védelmi miniszter jelentette be. A politikus elmondta:  a két állam katonai illetékesei újfent megállapodtak a "tűzszünetben", miután péntekre virradó éjjel szórványos harcok voltak  kambodzsai és thai katonák között.
   
Thaiföldi források egyelőre nem erősítették meg az újabb tűzszünet megkötésének tényét. A thai miniszterelnök-helyettes korábban elmondta, hogy hazája "továbbra is a békét akarja", és a legutóbb kirobbant ellenségeskedést a kambodzsai oldalon fellépett kommunikációs problémáknak, vagyis annak tulajdonítja, hogy a két fél közötti egyezség híre nem jutott el minden katonához.  
   
A két délkelet-ázsiai ország között már nyolc napja dúlnak meg-megújuló harcok két vitatott hovatartozású, XII. századi hindu templom közelében. A határvillongásoknak már 16 halottja van, köztük van egy polgári lakos is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.