A legtöbben megfulladtak

Japán: a szökőár áldozatainak többsége hatvan évnél öregebb

A rendőrség összesített adataiból kiderült: a március 11-i japáni földrengést követő szökőár áldozatainak kétharmada idős ember volt, és halálukat többnyire fulladás okozta.

2011.04.21 08:19MTI

A hivatal által a héten nyilvánosságra hozott statisztika szerint a 11 ezer 108 azonosított halott 65 százaléka hatvan éves vagy annál idősebb volt. További 1899 áldozat életkora ismeretlen.
   
A márciusi természeti katasztrófában mintegy 27 ezren halhattak meg, ebből 14 ezer az eltűntek száma.
   
A rendőrség azt is közölte, hogy az áldozatok 93 százaléka megfulladt. Mások tűzben haltak meg, vagy a víz sodorta romok agyonnyomták őket.
   
Japán északkeleti partvidékén, ahol a földrengés és a szökőár pusztított, az átlagosnál nagyobb arányban éltek idős emberek.
 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.