A repterek és kikötők biztonságosak

Senki sem mer Japánba utazni

Biztonságos Japánba utazni az Idegenforgalmi Világszervezet szerint. A beutazás valóban alig rejt kockázatot, hiszen a repterek és kikötők biztonságosak...

Nézze meg a drámai képeket! >>> képgaléria

2011.04.16 09:23MTI

Az ENSZ szakosított szervezete pénteken kiadott közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi helyzetben nincs kockázata a Japánba irányuló vagy onnan induló utazásoknak, mivel a repülőterek és a kikötők közelében jóval a biztonságos szinten belül van a radioaktivitás. Emellett a Japánból érkező utasok és poggyászaik, valamint áruk ellenőrzése is azt mutatta, hogy nincs egészségügyi vagy biztonsági kockázat.

Több ország arra szólította fel állampolgárait, hogy ne utazzon Japánba, miután a március 11-i földrengés és szökőár súlyos károkat okozott a fukusimai atomerőműben. A nukleáris eseményeket rangsoroló (INES-) skálán ötösről a legmagasabb, hetes fokozatúra emelték a hét elején az atomerőműben bekövetkezett katasztrófa minősítését.

Látkép - asahi.com, 2011.03.21.

Egy balesetet akkor sorolnak a 7-es fokozatba a nemzetközi skálán, ha radioaktív anyagok "jelentős mennyiségben" jutottak a szabadba, és a szivárgás "igen nagy mértékben hat az emberi egészségre és a környezetre".

Márciusban drámaian csökkent a Japánba érkező külföldiek száma. A japán idegenforgalmi hivatal adatai szerint minden rekordot megdöntött a visszaesés a múlt hónapban, amikor is mindössze 352.800 külföldi utazott be az országba, 50,3 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.