Megkezdődött a kutató-kereső művelet

Japán: ezer holttestet keresnek a fukusimai erőmű közelében

Megkezdődött csütörtökön a sérült Fukusima-1 japán atomerőműtől 6 kilométerre egy faluban a kereső-kutató művelet, amelyben 300 rendőr vesz részt.

2011.04.14 08:49MTI

Az alakulat  speciális védőruhát viselő tagjai tüzetesen átvizsgálják Namie falu területét. A települést a március 11-én történt földrengést követő szökőár eltörölte a föld színéről. A romokban álló települést eddig még nem kutatták át, és a hatóságok szerint az erőmű 10 kilométeres körzetében hozzávetőleg ezer embernek veszett nyoma.
   
A legfrissebb hivatalos adatok szerint a 12 legsúlyosabban érintett prefektúrában 13 ezer 349-en haltak meg a természeti katasztrófában, az eltűntek száma pedig 14 ezer 867. A legtöbben Mijagi, Fukusima és Ivate prefektúrákban vesztették életüket. Teljesen vagy részlegesen 150 ezer épület dőlt romba.
   
A japán kormány számításai szerint a természeti csapás által okozott anyagi kár értéke meghaladja a 308  milliárd dollárt. Ehhez jön még a Fukusima-1 atomerőműben bekövetkezett katasztrófa miatt keletkezett 133 milliárd dollárnyi veszteség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.