Folyik a helyreállítás

Japán: tízezer tonna erősen radioaktív vizet szivattyúznak ki az egyik reaktorból

A Fukusima-1-es atomerőművet üzemeltető cég (Tepco) a létesítmény kettes reaktorából mintegy tízezer tonna erősen radioaktív vizet szivattyúz ki, hogy az ne akadályozza a helyreállítási munkálatokat.

2011.04.19 08:09MTI

A március 11-i földrengés és az azt követő szökőár megrongálta a nukleáris erőmű reaktorainak hűtőrendszerét, a kármentés során előbb több ezer tonna tengervizet, majd vezetékes vizet használtak fel a reaktorok hűtéséhez, hogy megakadályozzák a fűtőelemek leolvadását.
   
Ez a sugárszennyezett víz - becslések szerint mintegy 60 ezer tonna - elárasztotta az erőmű hat reaktora közül háromnak a géptermét, a csatornarendszerét és a föld alatti folyosókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.