Elhunyt a milliárdos

Balesetben meghalt a 47 éves Nutella-örökös

Életét vesztette Dél-Afrikában Pietro Ferrero, az édességeiről ismert olasz Ferrero konszern egyik vezetője - közölte hétfő este az édesipari óriásvállalat.

2011.04.18 20:34MTI

A cégalapító 1963-ban született unokája balesetben halt meg egy üzleti út során. A La Stampa torinói napilap internetes oldalán azt írta, Ferrero feleségével és három gyerekével tartózkodott a Dél-Afrikai Köztársaságban.

Pietro Ferrero fivérével, Giovannival osztozott a konszern vezetői tisztségén. Ismert volt arról, hogy az 1946-ban alapított édesipari vállalatot apja, a 85 éves Michele Ferrero - Itália leggazdagabb embere - szellemiségében vitte sikeresen tovább.

A cég - köszönhetően a Nutella csokoládés mogyorókrémnek, az 1974-ben kitalált Kinder meglepetéstojásnak és az olyan pralinéknak, mint a Ferrero Rocher - ma már évi 6,3 milliárd eurós forgalmat bonyolít le, és Olaszország egyik legsikeresebb - egyben hagyományhű - családi vállalkozása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.