Calcuttai Teréz anya halálának évfordulója

A jótékonyság világnapjának létrehozását kezdeményezi az emberi jogi bizottság

A parlament emberi jogi bizottsága országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a Ház elé, annak érdekében, hogy az ENSZ-közgyűlés nyilvánítsa a jótékonyság világnapjává szeptember 5-ét, Calcuttai Teréz anya halálának évfordulóját.

2011.04.18 12:51MTI

Az Országgyűlés honlapjára hétfőn felkerült előterjesztés szövege szerint  a határozati javaslat elfogadása esetén a parlament a kormányt kérné fel a kezdeményezés előkészítésére.
   
A indítvány indoklása alapján az emberi jogi bizottság állampolgári kezdeményezéseknek tesz eleget előterjesztésével. A világszerte Calcuttai Teréz anyaként ismert Béke Nobel-díjas szerzetesnő a "kultúrák közti párbeszéd, a cselekvő szeretet és az önzetlen jótékonyság példájával" olyan örökséget hagyott hátra, amelynek ápolása "előre viszi a valódi béke ügyét" - fejti ki a javaslat indoklásában testület kereszténydemokrata elnöke, Lukács Tamás.
   
A bizottság vezetője hangsúlyozza: a világnap létrehozása illeszkedik az ENSZ alapvető célkitűzéseihez és a magyar demokrácia értékrendjéhez. Lukács Tamás az indoklásban megjegyzi továbbá, hogy a kezdeményezés elindításához kiváló alkalmat ad Ban Ki Mun április 18-i magyarországi látogatása is, amelyen az előterjesztők személyesen kérhették a világszervezet főtitkárának támogatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.