Drámai időjárás

Szélvihar pusztított Dél-Kínában, tucatnyi halott

Legkevesebb 12 ember meghalt, 27 megsérült, amikor szélvihar söpört végig jégesővel és felhőszakadással kísérve a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományon vasárnap - jelentette a polgári ügyek minisztériuma.

2011.04.17 22:17MTI

A természeti csapás déli tizenkét óra tájban érte el Kanton (Guangzhou) városát, Fosant (Foshan), Tungkuant (Dongguan) és Csungsant (Zhongshan). Több mint 500 hektár mezőgazdasági termőterületen keletkezett kár, amelynek becsült összege 50 millió jüan (7,65 millió dollár). Kuangtung tartomány és a helyi kormányzatok megkezdték a károk felmérését, a segélyezést, a sérült épületek ellenőrzését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.