Nem nyugszik a Föld

Földrengések rázták meg a világ egyik természeti csodáját

Földrengések rázták meg szombaton a világ egyik természeti csodájának számító ausztráliai Nagy-korallzátony térségét, valamint az új-zélandi Christchurch város környékét.

Nézze meg az előző rengés borzalmait! >>> képgaléria

2011.04.16 12:32MTI
Forrás: GeoNet.org.nz

Ez utóbbinál idén februárban egy hatalmas földmozgás legalább 181 ember életét követelte, s óriási károkat okozott. Ezúttal mindkét földrengés mérsékelt erejű volt, s nem érkeztek hírek áldozatokról, illetve komolyabb anyagi károkról. Először a Nagy-korallzátony környékén rengett a föld, majd 18 perccel később ugyanilyen, 5,2-es erősségű földmozgást tapasztaltak az onnan több ezer kilométerre lévő új-zélandi városnál. Itt rövid időre több ezer lakásban megszűnt az áramszolgáltatás.

Fotó: Sarah Ivey, nzherald.co.nz, 2011.02.22.


Ausztrália távol van a nagy tektonikai lemezek törésvonalaitól, s így  ezen a kontinensen nagyon ritkák a földrengések. Christchurch-nél  viszont több tucat utórengés történt a február 22-i, 6,3-as erősségű  földmozgás óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.