Tusk szerint a legbiztonságosabb technológiával

Épül az első lengyel atomerőmű

Pénteki bécsi látogatásán Donald Tusk lengyel kormányfő hangsúlyozta: a legbiztonságosabb technológia használatára törekszenek a tervezett első lengyel atomerőmű építésénél.

2011.04.08 17:25MTI

Tusk vendéglátója, Werner Faymann osztrák kancellár Ausztria atomenergia-ellenes álláspontját hangsúlyozta a találkozón és az azt követő sajtótájékoztatón.
   
A lengyel kormányfő biztosította Faymannt, hogy Lengyelország "különösen érzékeny" a veszélyekre, amelyeket a nukleáris erőművek jelenthetnek, hiszen az 1986-os csernobili szerencsétlenség közvetve ott is éreztette a hatásait. Hozzátette azonban: a Japánban történteket nem lehet a csernobili katasztrófával összehasonlítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.