A japán kormányszóvivő leállíttatná a működést

"Helyezzék üzemen kívül a Fukusima-1 atomerőművet!"

Edano Jukio, a japán kabinet főtitkára, kormányszóvivő azt javasolta: a katasztrófa-elhárítási munkálatokat követően helyezzék teljes mértékben üzemen kívül a Fukusima-1-es atomerőművet, annak mind a hat reaktorát.

2011.03.30 13:55MTI

A politikus tokiói sajtóértekezletén arra kérdésre válaszolt, hogy érdemes-e leállítani az erőmű összes reaktorát, hiszen az 5-ös és 6-os számú gyakorlatilag nem sérült meg, és sikerült leállítani. Edano szerint a kialakult helyzetben - különös tekintettel a közvéleményre - ő azt tanácsolja, hogy állítsák le a létesítményt.
   
Korábban az atomerőművet üzemeltető vállalat, a Tepco igazgatótanácsának elnöke, Kacumata Cunehisza elkerülhetetlennek nevezte az első négy reaktorblokk üzemen kívül helyezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.