Nem végleges szám

Japánban 19 külföldi vesztette életét a földrengésben

Japánban 19 külföldi állampolgár vesztette bizonyíthatóan az életét a március 11-i földrengésben és tengerárban - jelentették be hétfőn a tokiói hatóságok.

2011.04.04 15:41MTI

A külügyminisztérium szerint a külföldiek Kínából, Kanadából, Dél- és Észak-Koreából, Pakisztánból, a Fülöp-szigetekről, Tajvanról és az Egyesült Államokból származtak. A Kyodo japán hírügynökség ennél pontosabb számokat nem közölt.

A 19-es szám egyébként még nem végleges, mert az eltűntek között is számos külföldi szerepel: főként kínai és dél-koreai állampolgárok.

gy Geiger-számláló óránként 0,452 mikrosievert sugárzást mutat Tokióban, a Gindzában, míg a világ nagyvárosainak normális átlagos háttérsugárzása 0,2 mikrosievert (fotó: MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.