Már 15 millió euróra emelkedik a segély értéke

Japán: az EU megháromszorozta a humanitárius segítséget

Tízmillió eurós további humanitárius hozzájárulást jelentett be az Európai Bizottság hétfőn a földrengés és szökőár sújtotta japán körzetek segítésére.

2011.04.04 13:36MTI

Az összes uniós segély értéke ezzel 15 millió euróra emelkedik.
   
A támogatásból a brüsszeli bizottság számításai szerint több mint 30 ezer, otthonából elmenekülni kényszerült embernek tudnak segíteni, főként élelmiszerrel, vízzel és lakhatási alkalmatosságokkal.
   
Az EU szakértői segítséggel és katasztrófavédelmi csoportok támogatásával is hozzájárulnak Japánban a március 11-i tragikus események következményeinek az elhárításához - derül ki a brüsszeli közleményből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.