Európai szintű akció az atomenergia kiiktatásáért

A nukleáris energiának annyi lehet?

A Német Szociáldemokrata Párt (SDP) elnöke csütörtökön a Bild című német lapnak azt mondta: a német és az osztrák szociáldemokraták európai szintű állampolgári kezdeményezést indítanak a nukleáris energia kiiktatása érdekében.

2011.03.17 10:53MTI

A lépésről Sigmar Gabriel szerdán állapodott meg Werner Faymann szociáldemokrata (SPÖ) osztrák kancellárral.
   
Gabriel a Bildnek kijelentette: Európa polgárainak, és nem a kormányoktól és a konszernektől érkező "atomlobbistáknak" kell eldönteniük, hogy mi legyen az atomenergia sorsa a kontinensen.
   
A kezdeményezés eredményessége azonban kétséges, mivel a Lisszaboni Szerződés 194. cikke értelmében a közös uniós energiapolitika nem korlátozhatja a tagállamok azon jogát, hogy meghatározzák, milyen forrásokból fedezik energiaszükségletüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.