Obama kész támogatni a szigetországot

Segítséget kért a nukleáris reaktorok hűtéséhez Japán

Barack Obama amerikai elnök hétfőn Arlingtonban megerősítette, hogy az Egyesült Államok kész segíteni a földrengés és cunami által sújtotta Japánnak és kijelentette, hogy megrendítették a szigetországbeli pusztulásról szóló hírek.

2011.03.14 19:16MTI

";Japán mellett állunk az elkövetkező nehéz napokban" - hangoztatta az elnök, hozzátéve, hogy telefonon beszélt Kan Naoto japán miniszterelnökkel, s közölte, hogy az Egyesült Államok minden segítséget megad Japánnak, amely egyszerre több katasztrófával kénytelen megküzdeni.
   
Hétfőn 144 fős amerikai mentőalakulat érkezett a katasztrófa sújtotta országba. Az amerikai tévéállomások folyamatosan, élőben közvetítnek a helyszínről.
   
"Megszakad a szívem a japán pusztulás képei láttán" - jelentette ki Barack Obama.
   
Japán olyan berendezéseket kért az Egyesült Államoktól, amelyek segíthetnek a nukleáris reaktorok hűtésében - jelentette be hétfőn a Fehér Házban Greg Jaczko, az amerikai Nukleáris Szabályozási Bizottság elnöke.
    
Jaczko hangsúlyozta, hogy az amerikai nukleáris erőművek üzemeltetése biztonságos.
    
Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője kijelentette,  Obama elnök továbbra is elkötelezettje annak, hogy a nukleáris energia a japán földrengés keltette biztonsági aggályok ellenére is része maradjon a vegyes összetételű amerikai energiaellátásnak.
   
"Része marad az elnök általános energiaprogramjának" - hangoztatta Carney a nukleáris energiáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.