Baj lesz

Újabb tűz a fukusimai atomerőműben

Újabb tűz ütött ki a Fukushima Daiichi atomerőmű 4-es reaktorában. Fehér füst száll az épület felől, amely egyet jelenthet azzal: radioaktív gőz szivárog.

2011.03.16 04:31ma.hu

A Tokiótól északra fekvő, a sorozatos földrengések sújtotta Fukusima-1 atomerőmű 4-es reaktorában helyi idő szerint szerda reggel újabb tűz ütött ki. Yukio Edano, japán kormányszóvivő szerint az épület felől szálló fehér füstből akár arra lehet következtetni, hogy radioaktív gőz szivárog valamelyik blokkból.

A 4-es reaktor épületénél március 15-én szintén lángok csaptak fel, akkor a blokk üzemanyag-tározója gyulladt ki, amely miatt a radioaktív szivárgás már megkezdődött.

Fehér füst száll a fukushimai atomreaktor felől - rögzítette egy kamera --- Fotó: asahi.com, 2011.03.16.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.