Újabb robbanás következhet

Elfolyt a Fukusima-1 atomerőmű 2. reaktorának hűtővize is

Az erőművet üzemeltető Electric Power Co. szerint elfolyt a földrengés sújtotta, észak-japáni Fukusima-1 atomerőmű 2. számú reaktorának hűtővize is hétfőn, ami miatt fennáll annak veszélye, hogy robbanás következik be ebben a blokkban is, mint korábban a másik kettőben.

2011.03.14 08:51MTI

Az erőművet üzemeltető Electric Power Co. szerint Elfolyt a földrengés sújtotta, észak-japáni Fukusima-1 atomerőmű 2. számú reaktorának hűtővize is hétfőn, ami miatt fennáll annak veszélye, hogy robbanás következik be ebben a blokkban is, mint korábban a másik kettőben.
   
A cég egyik tisztségviselője elmondta, hogy az alkalmazottak tengervízzel fogják helyettesíteni az elfolyt hűtőfolyadékot, de más módszerekkel is igyekeznek kisebbíteni a robbanásveszélyt, például szellőztetéssel csökkentik a nyomást.
   
Az erőmű hármas blokkjában nem sokkal ezelőtt következett be a robbanás, a detonációban kilencen megsérültek. Az erőművet üzemeltető cég közlése szerint a reaktort borító acélburok a robbanás ellenére ép maradt, vagyis nem fenyegeti sugárzásveszély sem a körzetben lakó embereket, sem a környezetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.