Belehajtott a kormányzó-helyettes autójába

Öngyilkos merénylő végzett egy afgán politikussal

Egy öngyilkos merénylő robbantással megölte szombaton a dél-afganisztáni Kandahár tartomány kormányzóhelyettesét - közölte egy NATO-illetékes és a kormányzó szóvivője.

2011.01.29 08:33MTI

Abdul Latif Asna a munkahelyére tartott a tartományi székvárosban, Kandahárban, amikor a merénylő motorkerékpárjával belehajtott a kormányzóhelyettes gépkocsijába.

A támadásban öt további személy megsebesült, köztük a tartományi vezető három testőre.

Kandahár a tálib uralom (1996-2001) idején az ország fővárosa volt, a tartomány ma a kormányellenes lázadók egyik fellegvára.

Az elmúlt évben az Egyesült Államok vezette biztonsági erők fokozták a harcot a székvárosban és környékén a tálibok ellen

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.