Vérbe borult Kabul és Kunduz

Öngyilkos merényletek Afganisztánban: rengeteg a halott

Az afgán biztonsági erők tíz fegyverese vesztette életét, és többen megsebesültek vasárnap két öngyilkos merényletben Kabulban, illetve az északi Kunduz városban.

2010.12.19 11:15MTI

Mindkét támadás végrehajtásáért a tálib lázadók vállalták a felelősséget.

Öt afgán katona életét vesztette, és kilencen megsebesültek vasárnap reggel a hadsereg egyik busza elleni öngyilkos támadásban Kabul közelében - közölte az afgán védelmi minisztérium. Két támadó tüzet nyitott a buszra, amely újoncokat szállított egy kabuli katonai kiképzőközpontba. Az egyik támadót lelőtték, de a másiknak sikerült felrobbantania magát. Az öngyilkos merénylet a főváros közelében, a Kabulból Dzsalálábádba vezető főúton történt, amely mentén több katonai támaszpont és kiképzőközpont van.

Ezt az utat gyakran veszik igénybe a NATO vezette nemzetközi biztonsági erő (ISAF) járművei is.

Ugyancsak vasárnap négy merénylő támadta meg az afgán hadsereg egyik kiképzőtáborát a Kabultól 250 kilométerre észak fekvő Kunduz városban, ahol előző nap felkereste az ott szolgáló német katonákat Angela Merkel kancellár.

A védelmi tárca szerint két támadó felrobbantotta magát, kioltva három afgán katona és két rendőr életét. Két másik támadónak sikerült bejutnia a létesítménybe, és összetűztek az ott tartózkodókkal. A lövöldözés órákon át folytatódott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.