Hallgatnak a muftira az emberek

AIDS teszt nélkül nincs házasság!

Házasságkötési feltételül szabták Csecsenföld muzulmán vallási vezetői, hogy a pár mindkét tagja igazolja: nem fertőzött HIV-vírussal.

2011.01.20 09:11MTI

"Minden menyasszonynak és vőlegénynek kötelező orvosi igazolással bizonyítania házasságkötéséhez, hogy HIV-negatív" - áll a csecsen mufti sajtóközleményében.

Oroszországban egyre több a heroinélvező, és a nem steril injekciózás okán egyre több az AIDS-fertőzött. Számukat az ENSZ minimum 1 millió főre becsüli.

Csecsenföldet ugyanakkor csak csekély mértékben érintette eddig a betegség. Bár a muftinak nincs törvény adta hatalma, az emberek zöme követi parancsait, mert tiszteli mint vallási vezetőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.