Fini és Berlusconi egymásnak esett

Egyre hisztérikusabb a politikai hangulat Olaszországban

Merénylet célpontja lenne az olasz képviselőház elnöke, de a merényletet maga rendezné meg, hogy a támadással a miniszterelnököt vádolhassa. Teljesen elfajult a házelnök Gianfranco Fini és a római kormányfő Silvio Berlusconi közötti harc. A politikai gyilkossági tervről egy napilap írt, az ügyészség azonnal vizsgálatot indított.

2010.12.28 12:40MR1- Kossuth

A politikai feszültség napjait éli Olaszország. Gyilkossági tervet leplezett le a Libero című napilap: a kormány közeli újság nyilvánosságra hozta, hogy merénylet készül a képviselőház elnöke, Gianfranco Fini ellen.

A helyszín a dél-olasz Puglia tartomány, ahová Fini készül ellátogatni. A merényletet azonban maga Fini rendezi meg, hogy a miniszterelnök Silvio Berlusconit vádolhassa a gyilkossági kísérlettel – állította az újság, amely szerint Fini a 'ndrangheta bűnszervezet gyilkosát bérelte fel 200 ezer euróért.

A bérgyilkosnak nem kell Finit eltalálnia, a cél Berlusconi lejáratása.


A napilapban megjelentek után a maffia ellenes nyomozóigazgatóság azonnal vizsgálatot indított, kihallgatták az újság főszerkesztőjét, akit már korábban azzal vádoltak, hogy figyelemfelkeltésből saját maga ellen tervezett merényletet. Fini pártja az újság bojkottálására szólította fel az olaszokat.

A történtek jól mutatják a római politikában hónapok óta egyre erősödő idegességet. Silvio Berlusconi december közepén a parlamentben három szavazattal verte vissza a Fini kezdeményezte bizalmatlansági indítványt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.