Petárdába csavarták a molotov koktélt

Utcai randalírozásba torkolltak a görögországi tüntetések

Pusztító utcai randalírozásba torkolltak szerdán a görög fővárosban, illetve az ország második legnagyobb városában, Theszaloníkiban (Szaloniki) rendezett tiltakozó megmozdulások.

2010.12.15 18:56MTI

A gazdasági megszorító intézkedések ellen tiltakozó szakszervezetek huszonnégy órás általános sztrájkot hirdettek, s Athénbe 40 ezer embert megmozgató nagy felvonulást szerveztek, amely pusztító utcai rendbontássá fajult.

A tiltakozók üzleteket dúltak fel, gépkocsikat gyújtottak fel, s lángra kapott az athéni belvárosban lévő luxusszálloda egyik erkélye is, mert égő benzines palackokat dobtak rá.

A randalírozók több esetben a karácsonyi vásárból zsákmányolt petárdák kötegeibe tekerték benzines palackjaikat, hogy nagyobbat robbanjanak.

Motoros rohamrendőrök letartóztatnak egy tüntetőt a parlament épülete előtt Athénban 2010. december 15-én (fotó: MTI)


A vandálok hat rendőrautót is felgyújtottak, szemetes tartályokat borogattak fel, kirakatokat törtek be, és kalapáccsal összetört márvány utcakövekkel dobálták a rendőröket. Athénban két, Theszaloníkiban három ember megsebesült, és tíz embert őrizetbe vettek. A sebesültek egyike Kosztisz Hacidikisz volt közlekedési miniszter, akit a parlament épülete előtt ököllel és botokkal véresre vertek.

A vérző fejű Kosztasz HACIDAKISZ egykori görög fejlesztési minisztert testével fedezi egy testőr, miután tüntetők rátámadtak a politikusra Athénban 2010. december 15-én.(fotó: MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.