Megszorító intézkedések, csökkenő bérek

Szerdán ismét általános sztrájk lesz Görögországban

Kedden háromórás munkabeszüntetéssel többnapos sztrájkhullám vette kezdetét Görögországban tiltakozásul a kormány megszorító intézkedései, elsősorban a bérek várható csökkentése miatt.

2010.12.14 16:12MTI

Kedden a közalkalmazottak, illetve a magánszektor egyes ágazatainak dolgozói tették le három órára a munkát, szerdán viszont gyakorlatilag teljesen megbénulhat az élet a szigetországban, miután 24 órás sztrájkot tartanak többek között a légi és tömegközlekedésben dolgozók. Zárva tartanak az iskolák, a hivatalok, nem veszik fel a munkát a közszolgáltatásban dolgozók sem.

A tervek szerint december 16-án is folytatódnak a demonstrációk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.