Csonttörések, hózás

Akadozik a közlekedés a havazás miatt Ausztriában

Közlekedési fennakadásokat okozott az erős havazás és a szél szerdán Ausztriában, elsősorban az ország keleti és északi részén.

2010.12.15 15:36MTI

Bécs környékén az autópályák bevezető szakaszain a reggeli órákban csak araszolva haladt a forgalom. Az A2-es autópályán 25 kilométeres kocsisor alakult ki, de helyenként lépésben haladtak az autók a Hegyeshalmi határátkelőhely felé tartó A4-es és az A22-es, Duna menti autópályán is. A Bécshez közeli schwechati repülőtéren nem okozott késéseket a havazás.

A fővárosban a hó mellett kisebb balesetek, tilosban parkoló autók akadályozták az autóforgalmat és a tömegközlekedést egyaránt.

A kórházakba nagyon sok embert szállítottak be csonttöréssel, emiatt átmenetileg meg is nőtt a várakozási idő.


Az ország északi részén, Felső-Ausztria tartományban az A8-as autópályán tükörjég alakult ki és számtalan koccanásos baleset történt Alsó-Ausztriában is.

Szokatlanul sok jutott a fehér csapadékból az idei tél első heteiben az osztrák fővárosnak és térségének. November vége óta fél méternyi esett Bécsben és környékén, ilyen mennyiségű hóra az évnek ebben a szakaszában legutóbb 1995-ben volt példa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.